De feestdagen zijn weer achter de rug en het is nog steeds geen winter. Het kwakkelt maar wat an met het weer maar binnen in de kroeg is het altijd gezellig en warm. Ook begin 2016 zal de kletskop diverse bands op laten treden  om de eentonige donkere maanden op gepaste wijze door te komen.

Verwacht

Zaterdag 23 Januari

Ted's road show

Ted's road show is een duo dat oorspronkelijk uit Wolverhampton in engeland komt.
Hun muziekstijl bestaat voornamelijk uit blues,folk,country,pop en ballad covers van o.a. Johnny Cash, JJ Cale, CCR, Neil Young, BB King en wat eigen werk in die richting.
Fred Twigg is een Engelse gitarist/zanger/songwriter en speelt Blues,Folk en Pop muziek als duo in Ted's Road Show. Fred is al jaren muzikant en heeft in verschillende bands gespeeld in Nederland en Engeland. Hij heeft ook een muziekfestival opgezet voor dak en thuislozen in Utrecht,waar hij met o.a. Hans Dulfer, Hallo Venray, Supersub, Ome Cor (Joris Lindsen bekend van T.V o.a.het progamma Hello Goodbye) heeft samengespeeld met zijn band The Silent Scream.... 
Ted's road show bestaat uit: Fred en Martin Twigg en de te bespelen instrumenten zijn 2 gitaren en een mondharmonica. Al met al garantie voor een relaxte oergezellige avond waarbij al het meubilair in de kroeg blijft en alle dranken beschikbaar zijn (ook in fles).

Geweest

Zondag 6 december
Bim Bam Buis dag (Kletskoppenzoepdag)

 

AC DIXI
De basis voor AC/Dixi werd niet geheel toevallig gelegd op het Oerkracht festival in het jaar 2000. Uit pure verveling en de drang naar sensatie besloten de heren een band op te richten. De naam AC/Dixi werd ingegeven door het regelmatige bezoek aan de Dixi’s op het festivalterrein en de gezamenlijke liefde voorAC/DC.

Na enkele jaren creëerde de band steeds meer een eigen geluid. Eind 2003 werd dan ook de eerste(kerst)single opgenomen. Vanaf dit moment begon de band ook meer buiten de regio Achterhoek op te treden.Door het groeiende aantal optredens in tent- en schuurfeesten is AC/Dixi zich naast de stevige rock ‘n’ roll ook meer gaan richten op de humor en feest in de show. Onder het motto  ‘stampende feestrock met grappige eigen teksten’, besloot AC/Dixi elk jaar met een ander thema door het land te gaan toeren. Tijdens elk optreden wordt dan ook alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Zo verschijnen er speciale gasten als koning Willem Alexander, de Kerstman, Vader Abraham en vele anderen op het podium en wordt er gebruik gemaakt van heftige, bepaald indrukwekkende showattributen. Al met al een garantie voor een topmiddag vermaak in de kroeg.


2e kerstdag
Kenneh

Drie bandleden kenden elkaar van hun werk bij de lokale radio-omroep. Na het stoppen van deze omroep wilden ze verder in de muziek en richtten ze met wat anderen de band Surrender op, die covers speelde van bands als Rowwen Hèze en Boh Foi Toch. Naast covers speelt de band dan ook eigen werk in de stijl van deze bands. Kennèh stond al in het voorprogramma van onder andere Rowwen Hèze, Jovink en de Voederbietels, Pater Moeskroen en Boh Foi Toch.

Kennéh maakt nu muziek die steeds meer richting stevige folkrock en Ierse Folk gaat. Nederpop klassiekers worden voorzien van een stevig Folk jasje, en oude Ierse traditionele folksongs worden voorzien van een eigen tekst en muzikale invulling. Een mooi voorbeeld hiervan is het nummer 'Arme Jenny werkt bi-j de Aldi', gemaakt op de melodie van 'Poor Paddy works on the Railway'.

Zaterdag 18 juli
Bottle of smoke


Diegene die zichzelf een echte Folkliefhebber durft te noemen, kan niet om dit grauwe gezelschap heen, The Pogues. Een clubje topmuzikanten met zanger en medisch wonder Shane MacGowan als uithangbord. De topjaren van deze band liggen al ver in het verleden, maar de rokerige en naar drank riekende Folkpunk zal nog lang blijven voortleven.

Het idee om een Pogues coverband te starten speelde al langer door de hoofden van enkele bandleden. Een zeskoppig gezelschap werd bij elkaar geraapt en opgesloten in de oefenruimte. Tussen de dranklucht en sigarettendampen kwamen de jaren 80 klanken van The Pogues weer tot leven. Ondertussen zijn The Bottles Of Smoke er klaar voor om je mee te nemen naar de donkere straten van Londen, de smerige zwartgeblakerde fabrieksmuren van een oud vervallen dorp, of misschien zelfs wel helemaal naar South Australia voor een Fiesta.

The Bottles Of Smoke brengen het beste van The Pogues, zoals ze dat zelf in de jaren 80 deden. Energiek, rauw en snel. In een moordend tempo wordt je meegenomen terug in de tijd. Het ene lied vrolijk en snel, het andere traag en treurig. En dat alles met de juiste instrumenten die deze muziek zo uniek maakt. 


Zaterdag 4 en zondag 5 juli
Zomermarkt Radio Lichtenvoorde


Dit jaar gaat Cafe de Kletskop tijdens de zomermarkt op de piratentour. Op beide dagen zal de muzikale invulling worden gedaan door een aantal etherpiraten onder de naam "Zomermarkt radio Lichtenvoorde". Hollandse piratenhits zullen soepel de ether invliegen net als het bier in de dorstige keelgaten . Er zal live vanuit het cafe worden uitgezonden en als goed doel worden de "Corsokids" aangemerkt. 

Zaterdag 21 april

Rockin Town
​
Rockin' Town is een rockcoverband uit het Oosten van Nederland, met de roots in de regio Lichtenvoorde/ Aalten. De 5-koppige band bestaat uit enthousiaste muzikanten, die een stevige rockcover niet schuwen! De band staat bekend om energieke optredens, waarin alles wordt gegeven... zodat het publiek zich prima vermaakt! Kortom een avondje lekker knallen in de Kletskop.


Zaterdag 4 april
De Kisjeskearls


Om de pasen op een passende wijze te beginnen hebben wij op de paaszaterdag "de Kisjeskearls"weten te boeken.
Kisjeskearls = Achterhoekse vertaling van marskramer. Dat waren mannen die met hun koopwaar van huis tot huis trokken om in hun onderhoud te voorzien. Nu zijn er de 'Kisjeskearls" die van podium naar podium trekken, niet om in hun onderhoud te voorzien maar om de muziek ten gehore te brengen van hun helden, de boerenrockgroep "NORMAAL". De band bestaat uit 4 zeer ervaren muzikanten die hun sporen reeds lang in het rockcircuit verdient hebben. Ze weten op treffende wijze de sound en de energie uit de bijna 40 jarige historie van de legendarische rockband Normaal neer te zetten.Niet alleen door de hits neer te zetten maar ook het betere onbekendere werk. Een avondje Kisjeskearls is een avond ouderwets
Hoken, brekken en angoanDe Boetners
zaterdag 24 januari


De Boetners zagen het daglicht tijdens het Zwarte Cross Festival 2011. De afwezigheid van Eric Vreuls heeft zoveel inspiratie opgeleverd dat Kevin Raayman (zang en gitaar) en Koen Büttner (gitaar en achtergrondzang) besloten om een nummer te schrijven. Ondertussen heeft de band vier hits op zak met ‘Woar is Eric?’ (2011), ‘Siebes Geet Deur’ (2012) ‘Noar de Klote’ (2013) en de populaire zomerhit ‘Goa Je Met (Noar Mien)’ (2013). De band heeft op 23 mei 2014 haar eerste album uitgebracht onder de titel ‘A-j Moar Schik Hebt’. En we weten het allemaal: van klein denken is nog nooit iemand groot geworden..

De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers met een knipoog in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo. De Boetners proberen met hun jonge leeftijd het gat op te vullen dat Jovink en Normaal hebben achtergelaten..

The Fortunate Sons
Zondag 21 december 


"Weergaloze ode aan Creedence Clearwater Revival"
Proud Mary, Who'll StopThe Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. Talloze hitnoteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van C.C.R. staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren '60 en '70 in het geheugen gegrift.
The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende "Tribute to C.C.R." hebben ze in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven.
The Fortunate Sons weten als geen ander met hun "Tribute to C.C.R." de sfeer en het gevoel van de jaren '60 en '70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot "de Nederlandse John Fogerty" gekroond. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest.
Inmiddels hebben The Fortunate Sons in binnen -en buitenland een stevige live reputatie opgebouwd. De in juni 2009 verschenen CD "Live in Europe" vormt het sfeervolle visitekaartje van de unieke live-energie van The Fortunate Sons. In een klein uur komen bekende en minder bekende C.C.R. nummers voorbij in een stomende Fortunate Sons uitvoering.

Zondag 16 november
Winterbierenproeverij
Momenteel zijn wij bezig om een uitgelezen selectie winterbieren te presenteren aan onze gasten
De proeverij houdt in dat alle deelnemers een 8 tal bieren zal proeven en kan beoordelen.
Na de eerste 4 bieren zal de inwendige mens worden versterkt d.m.v. een uitgebreidt stampotbuffet.
de kosten bedragen 30 euro per persoon en er kunnen maximaal 30 personen deelnemen.
Dus geef je bijtijds op om er zeker van te zijn dat je erbij bent. (per vooruitbetaling te voldoen).


Zaterdag 22 november
7NA
deze band komt uut Enter en mag zich de winnaar noemen van de publieksprijs "Clash of the coverbands" van Noord-Oost nederland.
7NA staat garant voor een avond perfecte rockcovers van soft tot hardrock.
Wij zijn dan ook bijzonder blij deze band  op zaterdag 22 november in huis te krijgen.
Aanvang +/- 22.00 uur en uiteraard is de entree gratis.


Zondag 7 december
Kerstklokkenzondag met "Kiek uut"

Sinterklaas is nog maar net de deur uit met zijn pikzwarte pieten (met oorringen en rode lippen) of de kerstman dient zich al weer aan. Vandaag wordt lichtenvoorde omgetoverd tot een winterwonderland en onder het mom "100% DJ vrij" hebben wij dit jaar live muziek door de achterhoekse dialectformatie Kiek uut. Gegarandeert een middag met gezellige muziek, hartverwarmende bieren en prettig gezelschap.
Deur open 16.00 uur